JapanNi som gått förbi en tv med nyheterna på, en löpsedel på stan eller några som helt enkelt stått och pratat vet kanske redan att japan blivit riktigt rejält drabbade av naturkatastrofer de senaste dagarna.

Mitt hjärta går verkligen ut till de som förlorat sina hem, sina föräldrar, sina barn, sina vänner, sin fru eller man, sina vänner och de som dött.


Ljus i mörkret En leende soldat håller en fyramånaders bebis
På bilden ser ni en 4 månaders baby som blivit räddad ur ruinerna tillsammans med sin familj
Just nu har tre kärnkraftsverk exploderat, en tsunami har förstört flera städer, en kraftig jordbävning och flera efterskalv har skett och en vulkan har fått utbrott, allt på bara några få dagar.

Jag kan verkligen inte ens tänka mig in i hur det känns för de som bor i japan, hela deras liv har rasat samman på under en vecka och att tusentals har dött. I morse på nyheterna sa de att de på måndagsmorgonen hade funnit omkring 2000 döda kroppar som flutit i land eller hittats i ruinerna i städer.

Det är helt sjukt.


En riktigt fin sak som jag såg på tv just nu är att många mäktiga länder så som USA och Ryssland hjälper Japan genom t.ex. bidra med ekonimi och el. Barak Obama sa att USA kommer göra allt de kan för att hjälpa Japan i denna svåra tiden.


Jag är dock lite orolig för att radioaktivitet ska sprida sig till Sverige och andra länder i världen( andra länder kommer definitivt bli drabbade p.g.a. hav och vindar)


Något som jag tycker att folk med lite pengar över faktiskt borde överväga är att skänka pengar till Japan, många små bidrag kan faktiskt göra skillnad.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0